A mianowicie przepis na tartę
Ciasto należy rozmrozić przez noc w lodówce lub 1-2 godziny w temperaturze pokojowej. Następnie, jeśli przepis tego wymaga, rozwałkowujemy lekko między dwiema warstwami folii plastikowej. Potem wykrawamy odpowiedni kształt, układamy na arkuszu pergaminu i pieczemy. Nagrzać piekarnik do 220 st.C.
Czosnek i natkę drobno posiekać i wymieszać. Pomidory pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w cienkie plasterki, smażyć na małym ogniu 20 min, ostudzić.
W tym czasie ciasto ułożyć na arkuszu pergami- nu na blasze i podpiec przez ok. 10 min. Wyjąć z pieca. Posypać łyżką parmezanu, rozprowadzić na nim cebulę, na wierzchu ułożyć nachodzące na siebie plasterki pomidora, osolić, popieprzyć, posypać natką z czosnkiem, czarnymi oliwkami pokrajanymi w ćwiartki, a następnie parmezanem. Skropić oszczędnie oliwą. Piec jeszcze ok. 25 min.
Czosnek i natkę drobno posiekać i wymieszać. Pomidory pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w cienkie plasterki, smażyć na małym ogniu 20 min, ostudzić.
W tym czasie ciasto ułożyć na arkuszu pergami- nu na blasze i podpiec przez ok. 10 min. Wyjąć z pieca. Posypać łyżką parmezanu, rozprowadzić na nim cebulę, na wierzchu ułożyć nachodzące na siebie plasterki pomidora, osolić, popieprzyć, posypać natką z czosnkiem, czarnymi oliwkami pokrajanymi w ćwiartki, a następnie parmezanem. Skropić oszczędnie oliwą. Piec jeszcze ok. 25 min.
przepis z tej strony ---->klik !
-A
do zobaczenia
o 20:30
:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz